pcelarx-logo-website

Naš med

O nama

Pčelarstvom smo započeli da se bavimo pre nešto više od 10 godina. Sve je počelo iz ideje da što više vremena provedemo u prirodi, i da naš odmor i relaksaciju na selu oplemenimo korisnim hobijem. U početku smo imali oko 20 košnica, koje smo vremenom kroz edukacije, dosta truda i zalaganja očuvali i iz godine u godinu uvećavali tako da trenutno naše gazdinstvo raspolaže sa oko 140 pčelinjih društava.

Kao i sve grane poljoprivrede i pčelarstvo zavisi od vremenskih uslova, te je jako važno na pravi način iskoristiti period cvetanja biljaka. Iz tog razloga se i vrše selidbe košnica-takozvane migracije. Kada je naš hobi još bio u začetku, selidbu smo vršili na klasičan način, prevozom pomoću auto prikolice. Kako se broj društava uvećavao, selidba je bila sve zahtevnija, te smo je ubrzo unapredili. Konstruisali smo platformu takozvani „kontejner“ na kom su košnice smeštene i lako se transportuju na različite lokacije. Na taj način smo ubrzali i olakšali jedan od najvažnijih procesa u nastajanju meda.

Obzirom da se naše imanje, na kom su pčele smeštene, nalazi u okolini Koceljeve, omogućeno nam je da iskoristimo geografski položaj i košnice selimo na različite lokacije u okruženju. Tokom sezone ih transportujemo na obronke Maljena, Divčibara, okolinu Ljubovije ali i na udaljene lokacije kao što je Vojvodina – pretežno severni Banat

Trud i posvećenost

Med koji je nastao iskreno i sa ljubavlju.

Najkvalitetniji med

Najzdravije za vaše najmilije

Specijalne ponude

ŽELITE VEĆE KOLIČINE MEDA ?​

Ukoliko želite da napravite veću porudžbinu, neki drugačiji zahtev ili vam je potreban neki savet,  slobodno nam se javite !

0 +
Pčelinjih društava
0 +
Godina iskustva
0 +
Lokacije

Tim

Naši ljudi

Bez ljudi koji svojim trudom, dušom i srcem daju sebe da bi učestvovali u procesu nastajanja meda, mi ne bi smo bili tu gde jesmo.